مهاجران ایرانی در ژاپن تنها برای کار و پول به این کشور رفته اند از همین رو ما می خواستیم بدانیم که این افراد به هدف و آرمانی که در پی آن بودند، رسیدند یا نه.
امیر باشتی کارگردان در گفتوگویی درباره جدیدترین فعالیت های خود گفت: در حال حاضر مشغول ساخت یک مستند ۶۰ دقیقه ای با عنوان «مهرآباد- ناریتا» درباره مهاجران ایرانی در ژاپن هستم که مراحل تدوین را سپری می کند و فکر می کنم تا یکی دو ماه آینده آماده نمایش شود.
وی افزود: سعی می کنیم این مستند را که محصول خانه مستند انقلاب اسلامی است به دوازدهمین جشنواره «سینما حقیقت» برسانیم.
این کارگردان اظهار کرد: هرچند در حال حاضر تعداد ایرانی های ژاپن به نسبت آن سال ها کم است اما «مهرآباد- ناریتا» در سه اپیزود به سرگذشت سه ایرانی می پردازد که در آن سال ها به ژاپن رفته و در حال حاضر در توکیو ساکن هستند. افرادی که در حال حاضر در این کشور ساکن هستند زندگی خوبی دارند و در شغل هایی که در آن سال ها داشته اند، ارتقا پیدا کرده اند برای مثال بسیاری از آنها کارفرما شده اند.
کارگردان «رو به رو» عنوان کرد: در بخشی از این مستند به صورت خیلی کوتاه به داستان زندگی ایرانی هایی پرداخته می شود که بعد از مهاجرت به ژاپن به کارهای خلاف در آن کشور پرداخته اند برای مثال برخی از آنها خرید و فروش مواد مخدر می کرده اند که در نظر دارم مستند دیگری درباره همین موضوع بسازم.
باشتی در پایان با اشاره به دلایل ساخت مستند «مهرآباد- ناریتا» بیان کرد: همیشه برایم جالب بود که بدانم مهاجران ایرانی در ژاپن چه سرگذشتی پیدا کرده اند زیرا به طور کلی افرادی که به کشور ژاپن مهاجرت می کنند با افرادی که به کشورهایی اروپایی و آمریکایی می روند تفاوت دارند زیرا مهاجران ایرانی در ژاپن تنها برای کار و پول به این کشور رفته اند از همین رو ما می خواستیم بدانیم که این افراد به هدف و آرمانی که در پی آن بودند، رسیدند یا نه.