یک نوازنده در تشریج ارزش فعالیت های فرامرز پایور می گوید: حتی ذکر فهرست گونه ی فعالیت های استاد پایور در فرصتی کوتاه نمی گنجد. فقط ذکر یک نکته می تواند به عمق آثار او ما را راهنمایی کند و آن این است که هر گونه فعالیت در چهارچوب موسیقی اصیل بدون حضور او غیر ممکن است.
سیاوش آریامنش در بیستم مهر ماه سال 1355 در شهر اهواز متولد شد. از کودکی به موسیقی علاقه مند بود. مشوق او دایی های او بودند. از سال 1368 موسیقی با ساز سنتور را شروع کرد. در همان زمان برای فراگیری مبانی آهنگسازی از محضر استاد حسین دهلوی بهره مند شده است. شبکه خبری فرهنگ و هنر با این نوازنده و آهنگساز گفت و گویی انجام داد که بخش هایی از آن در ادامه می آید:
_ به عنوان سوال اول، آلبوم "دلبر طناز" با آهنگسازی شما منتشر شده است، کمی درباره این اثر صحبت کنید.
طبق روال همیشگی آثار من در این اثر نیز تمام قطعات از یک ساختار موسیقی دستگاهی پیروی می کند. این مجموعه در آواز دشتی توسط من ساخته و پرداخته شده است که شامل پیش درآمد، ساز و آواز در گوشه های درآمد، بیات راجه، سارنگ، تصنیف سوز عشق ، درآمد سنتور تنها، چهار مضراب سنتور و تنبک، مقدمه عشاق، تصنیف پیوند، ساز و آواز گوشه های عشاق، قرجه، رضوی، فرود، تصنیف دلبر طناز و رنگ است که تمام اشعار این مجموعه از سعدی انتخاب شده است. در این اثر موسیقایی امیرحسین رضا (تار)، پیام بحیرایی (عود)، علیرضا جواهری (رباب)، محمدرضا نوتاش (تار بم)، علی نجفی ملکی (نی)، رضا ابایی (قیچک آلتو)، علیرضا دریایی (کمانچه)، سیامک بنایی (تنبک) و.... به عنوان نوازنده در این اثر با من همکاری کرده اند. ضبط موسیقی توسط مهدی اردستانی و علیرضا جواهری انجام شده است. این مجموعه توسط موسسه راوی آذر کیما به مدیریت رضا مهدوی و با طرح روی جلد علیرضا مهیجی منشر شده است. خبر انتشار این آلبوم به گونه ای بوده است که این شبهه به نظر می رسد که گویا سینا سرلک ساخت، تنظیم و تعیین کننده نام آلبوم و به طور کل طراحی این مجموعه را به عهده داشته و به نوعی صاحب معنوی اثر محسوب می شود در صورتیکه سینا سرلک فقط خواننده این اثر بوده است و تمامی کارها به عهده خودم بوده است.
_ قرار است قطعات این اثر را در کنسرت اجرا کنید؟ آلبوم های دیگری در دست انتشار دارید؟
اجرای صحنه ای این اثر و دیگر آثارم بستگی به شرایطی که برگزار کننده اعلام می کند دارد ولی با شرایط حاضر هیچ برنامه ای برای اجرای کنسرت در ایران ندارم. آلبوم های جدیدی در دست انتشار دارم که عنوان آن ها "زنجیر گیسو" و "راز نهان" با خوانندگی امیر یوسفی نژاد است که تا پایان تابستان منتشر خواهند شد. آلبوم دیگری هم در دست انتشار است به نام "قطعاتی از استاد فرامرزپایور" که دو نوازی سنتور و تنبک است و توسط موسسه راوی آذر کیمیا منتشر خواهد شد. همچنین یک آلبوم هم در آواز بیات ترک و افشاری دارم که در مراحل ضبط موسیقی آن هستم.
_ کمی درباره استاد فرامرز پایور صحبت کنید.
حتی ذکر فهرست گونه ی فعالیت های استاد پایور در چنین فرصتی نمی گنجد. فقط ذکر یک نکته می تواند به عمق آثار او ما را راهنمایی کند و آن این است که هر گونه فعالیت در چهارچوب موسیقی اصیل بدون حضور او غیر ممکن است همان گونه که برای استاد پایور این کار بدون حضور استاد صبا امکان پذیر بود این حضور در زندگی استاد هم به لحاظ عاطفی و روحی و هم به لحاظ دانشی بود که او از استاد صبا در سینه خود اندوخته بود. استاد فرامرز پایور گوهر بی همتای موسیقی ایران هستند. بی شک کسی نیست که بتواند تاثیر استادی چون پایور را بر گستره موسیقی ملی انکار کند و همه تلاش می کنند تا یاد اورا زنده نگاه دارند و این وظیفه ای است که بر دوش خود حس می کنند.
_ وضعیت موسیقی و آموزش ساز سنتور را چطور ارزیابی می کنید؟
وجود کتاب های آموزشی که برمبنای سلیقه های اشخاص بعد از متد استاد پایور تدوین شده اند و در بوته ی تقطیر به عمل نیامده اند مانع اصلی در برابر رشد علاقه مندان به این ساز ملی است و این موضوعی است که قبل از انقلاب به دلیل نظارت مراکز فرهنگی مسئول وجود نداشت. همچنین در مراکز آموزشی مدرسینی هستند که صلاحیت تدریس ندارند و خودشان استاد ندیده اند و به این امر مهم می پردازند. چرا که بزرگان فرموده اند:
هیچ کس در پیش خود چیزی نشد هیچ آهن خنجر تیزی نشد
هیچ حلولیی نشد داستاد فن تا که شاگرد شکر زیزی نشد