واقعیت این است که تاریخ و فرهنگ ایران چنان سرشار از مفاخر هنری-ادبی است که انتخاب شخصیتی از میان آن همه برای ما بسیار سخت است.
دکتر اولگ آکولینیچف رئیس انجمن خیامشناسی روسیه از اهمیت نقش ایران در پیشرفت روابط فرهنگی هنری این دو کشور سخن گفت و اظهار امیدواری کرد که روابط دو کشور به واسطه مذاکرات در سطح عالی، فرصتهای مناسبی را برای توسعه روابط بین دو کشور مهیا کند.
او در گفتگویی چنین بیان داشت : واقعیت حاکی از آن است که برای توسعه روابط، شناخت متقابل دو کشور از فرهنگ و هنر یکدیگر ضرورت دارد. ما برآنیم تا جنبههای مختلف فرهنگ و هنر ایران را در کشورمان معرفی کنیم و بنا به همین ایده انجمن خیام را راهاندازی کردیم.
آکولینیچف گفت: واقعیت این است که تاریخ و فرهنگ ایران چنان سرشار از مفاخر هنری-ادبی است که انتخاب شخصیتی از میان آن همه برای ما بسیار سخت است.او گفت: ما اکنون نزدیک به 130 سال است که با خیام آشنا هستیم و ترجمههای مختلفی از شعرهای او را در دست داریم. در این میان مترجمان و شاعران تراز اولی آثار خیام را برگرداندهاند و ما دست کم 170 ترجمه از شعرهای خیام در اختیار داریم.
رئیس انجمن خیام روسیه گفت: خیام اکنون در کشور روسیه نامی است نظیر شاعران بزرگ روس مثل پوشکین و لرمانتوف. ترجمههای متنوع و درخشان از خیام، او را به شاعری روس تبدیل کرده به طوری که میتوان گفت، خیام به بخش مهمی از ادبیات روسیه تبدیل شده است. او نه تنها به بخشی از ادبیات روسیه تبدیل شده است که نمونه بارز تاثیر متقابل دو فرهنگ ایران و روسیه است.
فعالیت ما در انجمن البته به خیام و خیامشناسی محدود نمیشود. ما نام این فیلسوف، موسیقیدان، منجم و شاعر را برای این انجمن انتخاب کردیم اما فعالیتهای وسیعتری در زمینه فرهنگ و ادبیات داریم، و قصد داریم روابطمان را با اساتید و نخبههای ادبی ایران وسعت ببخشیم.آکولینیچف در پاسخ به این سوال که چه کاری میتوان کرد که رویدادهای هنری برای معرفی هنرمندان دو کشور صورت بگیرد گفت: ما انجمن خود را تازه تاسیس کردیم و در چند سطح ادامه فعالیت میدهیم. ما برای تبادل افکار، کوشش میکنیم و در این مقوله از دانشمندان جوان استفاده و پشتیبانی میکنیم. آنها خیلی با استعداد هستند و با اشتیاق و کوشش بسیار کار میکنند.
آکولینیچف گفت: ما در انجمن ادبی-هنریمان جلساتی با عنوان "رازهای رباعیات خیام" برگزار میکنیم، چرا که فکر میکنیم راز خیام، مثل شکسپیر یا راز داوینچی شاید فاش نشود اما با کنکاش در آن میتوان از خودمان انسانی بهتر بسازیم.
او در پایان گفت: ما بسیار مشتاق و آرزومندیم که مشارکت فرهنگی-هنری دو کشور در عرصههای گوناگونی نظیر عکاسی، نقاشی، تئاتر و ... هر روز بیشتر و بیشتر شود.